Folkmusikkonsulenten

Vår folkmusikkonsulent finns här för dig som vill ha lite särskilt stöd kring verksamhetsutveckling, ungdomsprojekt och folkbildningsfrågor

Kanske har ni i ert landskapsförbund eller spelmanslag funderat kring hur ni skulle kunna bredda er verksamhet, genomföra evenemang, nå ut till fler eller bara upprätthålla det ni redan är i gång med.

Vem är då folkmusikkonsulenten? Vi låter henne presentera sig själv:

Hej alla som hittat hit!

Jag heter Anna Lindblad och växte upp i folkmusik- och folkdansmiljö i Floda utanför Göteborg. Som medlem i Västergötlands spelmansförbund sedan 12-årsåldern har jag varit med och sett hur folkmusikrörelsen växer och frodas, men också på vissa håll kämpar för att kunna hålla näsan över vattenlinjen.

Jag har ett brinnande intresse för att se folkmusiken fortleva och att fler får chansen att uppleva den härliga miljö jag själv haft så mycket glädje av.

Hör gärna av er till mig om ni har några frågor eller funderingar kring vad jag inom ramen för min tjänst kan hjälpa er med. Till exempel bidragsansökningar, utöka ungdomsverksamhet, planera evenemang etc. Mina tidigare erfarenheter som frilansande musiker, frilansadministration och bidragsansökningar, spelman på Skansen, grundare och medlem av flera olika folkmusikgrupper, samt olika studier inom ämnet kan komma väl till pass.

Hoppas vi hörs! /Anna

anna @ spelmansforbund.se

.

Här kan du läsa om SSR:s samarbete med Kulturens kring studiecirklar: